TongelsbosTongelsbos in Tongerlo staat bekend als school die instaat voor Bijzonder Lager en Bijzonder Secundair Onderwijs.

In het secundair onderwijs kan men hier terecht voor een aantal beroepsopleidingen, zoals onderhoudshulp en schoonmaak, hoeklasser, metselaar en werkplaatsschrijnwerker. KVC Westerlo werkt al enkele jaren samen met Tongelsbos om voor deze opleidingen praktische invulling te geven in de vorm van stage-opdrachten en andere projecten. KVC Westerlo tracht ook jaarlijks een bezoek te brengen aan de school. Donderdag 24 maart was er een rondleiding, waarin de leerlingen de strijd aangingen met de spelers van Westerlo om zo hun aangeleerde beroepsvaardigheden ten volle te demonstreren.

Tijdens de middagpauze namen de winnende leerlingen van het reeds gespeelde ping-pong tornooi het op tegen enkele spelers. Gelijktijdig was er een fotosessie.De leerlingen van het 5e jaar trakteerden nadien de gasten op een middagmaal.

De samenwerking is voor een groot deel bedoeld om mee te helpen werken aan het zelfbeeld en het vertrouwen van de leerlingen.

http://www.tongelsbos.be